topsport.bgЛевски победи Лудогорец в последния четвъртфинал за Купата на България. Сблъсъкът

...
topsport.bgЛевски победи Лудогорец в последния четвъртфинал за Купата на България. Сблъсъкът
Коментари Харесай

Голяма драма на Герена: Левски изхвърли Лудогорец след 13 дузпи

topsport.bg

Левски победи Лудогорец в последния четвъртфинал за Купата на България. Сблъсъкът на " Герена " не излъчи победител след края на постоянното време, като не бяха маркирани попадения.

В продълженията още веднъж голове не паднаха, което наложи дузпите да дефинират полуфиналиста. При осъществяванията от бялата точка " сините " се постановиха с 6:5, като Чибота пропусна решителната дузпа за първенците.

В същински воин за столичани се трансформира Милан Миятович, който избави дузпа в продължението на мача. Той хвана удар на Григоре и даде късмет на отбора си да стигне до успеха.





За " сините " дуелът бе от извънредно значимо значение. Столичани започнаха едва пролетния дял и не съумяха да стигнат до победа в първите си три срещи.

Титлата за поредна година ще се изплъзне на гранда, заради което Купата остава единственият късмет за трофей.

Единствено отстраняването на Лудогорец можеше до някаква степен да избави сезона на Левски на този стадий. Тази опция бе непокътната действителна и жива.

Първото полувреме мина в предстоящото положително движение на игра, само че за жалост на почитателите по трибуните - без да бъдат маркирани голове.

Домакините изчакваха шанса си на контраофанзива, само че като цяло получиха единствено две благоприятни условия да застрашат противника си.

В единия случай Станислав Костов напредна в полето на разградчани и даже стигна до опция за отправяне на изстрел. Стоянов реагира и мазета в корнер. След него не последва заплаха пред стража на " орлите ".

Преди това Рейш получи топката централно против вратата и реши да стреля от границата на наказателното поле. Стоянов улови кълбото без проблеми, като то не бе отправено със сериозна мощ, нито пък скорост.

Марселиньо можеше да открие резултата, включвайки се от втора линия, само че негов изстрел с глава мина около лявата греда на задачата.

В средата на полувремето Каули центрира добре от статично състояние, Кешеру надскочи всички в пеналта и насочи удар с глава, който още веднъж не беше прецизен.

Вандерсон опита да изведе на скорост присъединилия се в офанзива Сисиньо след към половин час игра. На първо време Миятович се намеси добре, само че когато опитва да хвърли топката към Горанов сгреши и като по знамение не се стигна до следващ шут във вратата на " сините ".

Преди паузата Левски напълно бе спретнат в половината си, а излизанията напред на Костов и Иванов не бяха положителни, като в играта и на двамата атакуващи състезатели на столичани нямаше нужната скорост, с цел да притеснят те бранителите на съперника.



Второто полувреме не се различаваше доста от началното, в първите си няколко минути.

След към час игра обаче домакините се задействаха, като усилиха темпото на игра и сътвориха две рискове пред Стоянов.

Първо рефлексите на вратаря бяха тествани след положително осъществяване на ъглов удар. Стражът бе на равнище и не разреши да бъде сюрпризиран.

След това Тиам подаде за Робърта, който центрира в наказателното поле. Топката стигна до Иванов, който стреля мощно, само че за негово злощастие кълбото се отби в тялото на бранител.

Последва обстановка за разградчани, като те се оказаха с числено предимство над противника си, в неговата половина. Вместо да подава обаче, Вандерсон избра да стреля и не откри очертанията на задачата.

В последните минути на постоянното време Лудогорец взе самодейността и опита да тормози Миятович. Наложи се вратарят да избавя " сините " при мощен изстрел на Вандерсон.

В последните секунди на добавеното време Холмар Ейолфсон задържа атакуващ играч на противника и получи жълт картон, а съдията уточни бялата точка.

Драгош Григоре застана зад топката, само че не съумя да стреля добре и дузпата бе избавена от Миятович.

Вратарят на " сините " прати мача в продължения.

В тях голове не паднаха, което наложи осъществявания от 11-ия метър. Левски стигна до триумфа с 6:5, като футболистите на отбора не пропуснаха нито един път от бялата точка.

Чибота пропиля последното осъществяване за състава си, не откри очертанията на вратата и това означаваше, че Левски се класира на полуфиналите.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР